Gebouwd in
Eindhoven

Een designstudio gemaakt voor de stad

Bron van Doen is een burgerstudio service design die in 2016 is opgericht door de Nederlandse ontwerper Ron Krielen en de Zuid-Koreaanse ontwerper Minsung Wang. Beiden Design Academy Eindhoven alumni, hebben ze samen een unieke ontwerppraktijk opgebouwd gevestigd in de inspirerende stad Eindhoven.

Het meest bekend om zijn high-tech industrie en PSV voetbalclub, is Eindhoven ook een levendige stad van sociale innovatie voor het verbeteren van de stad en de kwaliteit van leven, waardoor het de perfecte plek is voor het duo om te beginnen als sociaal ontwerpers. Door samen te werken met verschillende mensen in de stad hebben ze al veel projecten gerealiseerd, waaronder de stichting Uit de Buurtfabriek, De Bloemfontein en het MEDEWRKN initiatief.

Hoe kan design een verschil maken in een stad? Hoe kan het nuttig zijn voor de vele inwoners? En hoe kunnen verschillende mensen samenwerken aan tastbare, wederzijds voordelige resultaten? Ze zijn druk bezig met het beantwoorden van deze vragen met hun werk en zijn voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden om design te laten werken voor de stad.

Wij zijn Bron van Doen

Ron Krielen

Ron
Krielen

Medeoprichter &
Hands-on idealist

Ron is maker, facilitator, leider, verbinder en het sociale hart van Bron van Doen.

Gemotiveerd om hulp te bieden en dienstbaar te zijn aan mensen die dat nodig hebben, studeerde Ron aan Design Academy Eindhoven om te leren hoe je design kunt gebruiken als middel voor sociale innovatie. Hij was manager van de stichting Uit de Buurtfabriek en werkt momenteel ook als innovator bij de LEVgroep.

Als Ron niet bezig is met het verbinden en begeleiden van mensen om samen te werken, brengt hij tijd door met zijn vrouw en twee prachtige kinderen.

Minsung Wang

Minsung
Wang

Medeoprichter &
Mindful creative

Minsung is een denker, onderzoeker, ondersteuner, verbinder en de dagdromer van Bron van Doen.

Hij komt uit Zuid-Korea met een achtergrond in kunstgeschiedenis en kwam naar Nederland om Dutch-design te leren. Na het afronden van zijn studie op Design Academy Eindhoven besloot hij te blijven en te onderzoeken wat design kan doen om de stad te verbeteren en mensen te helpen samenwerken.

Als Minsung niet bezig is met het bedenken van nieuwe manieren om mensen te latensamenwerken, is hij te vinden op de fiets in de dorpen rondom Eindhoven.

Op de Bloemfonteinstraat

Heb je een opdracht die onze expertise kan gebruiken?
Heb je een situatie waarin mensen moeten samenwerken?
Vindt je het moeilijk om een oplossing te vinden voor een maatschappelijk probleem?
Ben je in Eindhoven en wil je eens praten?

Neem contact op!