Doen.
Wij Doen.

Design laten werken
voor meer mensen

Toegewijd aan stadsinnovatie, samenwerking en sociale economie.

We gebruiken design om de stad en de kwaliteit van leven te verbeteren.

We zijn bedreven in het formuleren van heldere ontwerpvragen binnen complexe maatschappelijke uitdagingen. We zijn gespecialiseerd in het creëren van betekenisvolle samenwerking tussen diverse partijen om deze uitdagingen samen aan te pakken.

We zijn gepassioneerd over het verbeteren van de sociaaleconomische capaciteit van mensen door creatieve talentontwikkeling. Wanneer we samenwerken met gemeenten en openbare instellingen, onderzoeken we hoe design bestaande diensten en programma's kan uitbreiden om de mensen die ze bedienen beter van dienst te zijn.

Bron van Doen - picto service design

Service Design

We gebruiken service design om stadsdiensten en -ervaringen te verbeteren en te ontwikkelen. Het resultaat van service design zorgt voor een tastbare verbetering van de stad en de kwaliteit van leven. Mensen, proces en communicatie zijn belangrijke aspecten van service design.

Bron van Doen - picto co-design

Participatory Design

Met behulp van design thinking-methoden betrekken we gebruikers bij de ontwikkeling en oplevering van een project. Dit maakt het mogelijk om snel feedback te verzamelen en ideeën snel te testen tijdens een project, wat uiteindelijk leidt tot meer veerkrachtige oplossingen.

Bron van Doen - picto communication design

Communication Design

Communicatie is de sleutel tot een gezonde samenwerking tussen verschillende partijen. In ons werk zetten we effectieve fysieke en digitale communicatiemiddelen in, zoals drukwerk, installaties, web, fotografie, video en andere vormen van interactieve media.

Bron van Doen - picto systems thinking

Systems Thinking

Om design in de maatschappij te laten werken, moeten we ontwerpvragen kunnen kaderen binnen complexe maatschappelijke uitdagingen. Met behulp van systeemdenken zijn we in staat om complexe maatschappelijke problemen te begrijpen en de rol van design binnen die specifieke context uit te leggen, zoals waarom design nuttig is, wat design kan bieden en hoe design zal samenwerken.

Bron van Doen - picto social economy

Social Economy

Sociale economie houdt in dat maatschappelijke waarden worden nagestreefd door middel van economische activiteiten. Deze benadering kan alternatieven bieden wanneer traditionele oplossingen voor een probleem niet langer lijken te werken. We implementeren concepten uit de sociale economie vaak in onze ontwerpen in de vorm van creatieve talentontwikkeling of de creatie van producten en diensten.

Bron van Doen - picto creatief ondernemerschap

Creatief ondernemerschap

In tijden van onzekerheid kunnen creatieve praktijken innovatief, wendbaar en schaalbaar zijn. Ondernemersvragen vormen steeds vaker de kern van een maatschappelijk probleem. We nemen ondernemende praktijken uit de creatieve sector en passen ze toe in sociale contexten om nieuwe socio-economische oplossingen te testen en te creëren.

Bron van Doen - service design
Bron van Doen - service design
Bron van Doen - service design
Bron van Doen - Designing Transformation logo

Op de Bloemfonteinstraat

Heb je een opdracht die onze expertise kan gebruiken?
Heb je een situatie waarin mensen moeten samenwerken?
Vindt je het moeilijk om een oplossing te vinden voor een maatschappelijk probleem?
Ben je in Eindhoven en wil je eens praten?

Neem contact op!