Diensten

Civic service design wil design laten werken voor de stad. Bekijk hoe we met en voor jou kunnen werken aan het verbeteren van de stad en de kwaliteit van leven. Neem contact met ons op voor vragen of meer informatie.

Bron van Doen -service design

Prototyping voor stadsinnovatie

Laat ons je helpen een brug te slaan tussen je sociale innovatiedoelstellingen en toekomstige stadsdiensten.

Als civic service designers zijn we gepassioneerd over het laten werken van design voor de stad, en we kunnen zowel bijdragen in de strategie (beleidsinnovatie) als in de praktijk (stadsdiensten en -ervaringen). En Bron van Doen is erg goed in het bouwen van bruggen die het strategische en het praktische beter met elkaar verbinden. Werk samen met ons aan prototypes van nieuwe stadservaringen die innovatieve ideeën en beleid belichamen.

Bron van Doen -service design

Participatory design ontwikkeling

Versterk het vermogen van je team om maatschappelijke concepten te co-creëren en prototypen.

We begeleiden je team door een participatory design proces om samen een ontwerpconcept te creëren met een sterke maatschappelijke context. We bereiden een traject voor dat op maat gemaakt is voor jouw team en werken stap voor stap met hen samen. Deze service is meestal voor vaste teams die werken aan projecten op middellange tot lange termijn.

Bron van Doen -service design

Service design ontwikkeling

Ontwikkel je succesvolle sociale prototypes verder tot duurzame diensten.

Sociale concepten prototypen is leuk, maar ze duurzaam maken is veel moeilijker. Laat ons je team begeleiden om hun concepten verder te ontwikkelen tot duurzame diensten. Met een zware nadruk op servicegericht denken, professionalisering en creatief ondernemerschap vereist dit proces veel werk. Maar het is de investering meer dan waard: het sociaaleconomisch vermogen van je team en hun vermogen tot zelforganisatie zullen drastisch verbeteren.

Bron van Doen -service design

Discussie en netwerken

Verwacht nuttige en interactieve deelnemerservaringen met Bron van Doen!

Voor eenmalige evenementen of in langetermijnprojecten begeleiden we je discussies en netwerken om constructief en creatief te zijn. We werken met je samen om de agenda van de bijeenkomst aan te scherpen en bereiden op maat gemaakte methoden voor die precies passen bij de gelegenheid. We zijn vooral goed in het begeleiden van kleine groepen van minimaal vijf tot ongeveer dertig mensen.

Activiteiten

We zijn altijd bereid om inspirerende ervaringen te creëren voor mensen om te leren over social design, participatory design en creatief ondernemerschap. Neem contact met ons op voor vragen of meer informatie.

Bron van Doen -service design

Co-design workshop

Speelse snelle ideation-oefening voor persoonlijke ontwikkeling en het co-creëren van sociale concepten.

De eerste stap van social design is uitdrukken hoe je een verbinding wilt maken met mensen en de samenleving. De volgende stap is je voorstellen hoe je dit samen kunt doen. Met behulp van onze eigen Co-design kaarten begeleiden we mensen bij het maken van de eerste twee stappen van social design in een persoonlijke, speelse en coöperatieve workshop.

Bron van Doen -service design

Sociale samenwerking vormgeven

Mensen begeleiden bij het verzamelen van hun bouwstenen om impactvolle samenwerking te bedenken (en te starten).

Geloof het of niet, maar er zit een verborgen recept achter succesvolle sociale samenwerking. Met behulp van service design methoden begeleiden we mensen bij het identificeren en verzamelen van hun ingrediënten voor samenwerking, zoals motivaties, stimulansen, hindernissen en meer. Deze activiteit is erg nuttig voor mensen die belast zijn met coöperatieve opdrachten, vooral in het beginstadium van hun werk.

Bron van Doen -service design

Social design workshop

Fysieke prototyping workshop voor het ontwerpen en testen van sociaal meubilair.

Serieus, wat is social design eigenlijk? Hier laten we mensen kennismaken met Bron van Doen's benadering van social design die de nadruk legt op prototyping, samenwerking en sociale economie. Hoewel deze workshop studenten zal helpen hun begrip van social design te versterken, is hij nog interessanter voor mensen die niet bekend zijn met social design en prototyping.

Bron van Doen -service design

Economische cultuur voor onafhankelijke creatieven

Onafhankelijke creatieven kennis laten maken met economische cultuur en fair practice.

Wat betekent het om duurzame praktijken op te bouwen als onafhankelijke creatieven? Wat is de rol van onafhankelijke creatieven in het veerkrachtiger maken van de creatieve sector? Deze workshop introduceert economische cultuur en fair practice met oefeningen en discussies, specifiek vanuit het perspectief van het duurzamer maken van onafhankelijke praktijken.

Bron van Doen - service design

Professionalisering & bedrijfspraktijk voor startende creatieven

Beginnende creatieven vertrouwd maken met de basisprincipes van professionalisering en creatief ondernemerschap.

Laten we het over geld hebben. Deze workshop is bedoeld voor startende creatieven om ze op het juiste spoor te zetten bij het opbouwen van duurzame praktijken. Vooral wat betreft de niet-creatieve dingen. En eerlijk is eerlijk, het is geen rocket science. We leren op efficiënte wijze de basis, zodat startende creatieven kunnen voorkomen dat ze onnodige fouten maken die hun toekomst schaden en zich kunnen richten op dingen die hen helpen groeien.

Op de Bloemfonteinstraat

Heb je een opdracht die onze expertise kan gebruiken?
Heb je een situatie waarin mensen moeten samenwerken?
Vindt je het moeilijk om een oplossing te vinden voor een maatschappelijk probleem?
Ben je in Eindhoven en wil je eens praten?

Neem contact op!